Experienta profesionala

Coach Rodica Obancea > Experienta profesionala

Lucrez ca și coach din 2007 cu lideri din industrii și organizatii variate: IT&C, technologies, consultanta, pharma, retail, logistica, automotive, publishing, asigurari și brokeraj, energie, marketing, telecomunicatii, oil &gas, FMCG, productie, constructii. În toti acesti ani am anternat peste 400 de conducatori și peste 60 de echipe pentru a a pune în practica schimbarile de care au nevoie pentru a atinge rezultatele pe care și le doresc cu adevarat.

Am derulat proiecte de coaching cu executivi si echipe din companii precum Adobe Romania, Actavis, Servier, Sindan Pharma, Lafarge/CRH, Bristol –Myerrs Squibb, Danfoss Heating, Mega Image, Rompetrol, Romsys, Roto Frank, Sabif, Ewopharma, Coca Cola HBC, Michelin, Somaco Prefabricate, Grup Servicii Petroliere, Cargill, Extend Studio, The Hub Partners, Roche Diagnostics, Carrefour, Schneider Electric, Skanska, Icepronav Engineering, Hanner RD, Vivre, Dupont/Pioneer, Accace, Servier Pharma, ING Bank, NN Asigurari de Viata, ING Tech, OTP Bank, Libra Bank, 3 Pillar Global, Yonder si multe proiecte de coaching cu antreprenori la inceput de drum dar si consacrati.

Primul meu vis pentru viata mea profesionala a fost de a fi psiholog. Am studiat psihologia în mod aprofundat, am practicat-o și pot spune ca a fost un vis implinit. Am activat ca psiholog cu practica privata, dar și organizationala incepand cu anul 2000, fiind concentrata pe formarea și dezvoltarea de abilitati personale și profesionale. Am fost apoi absorbita de lumea organizationala, de modul în care oamenii potriviti pusi în locul potrivit pot face companii intregi sa performeze foarte bine. Am apreciat colaborarea cu manageri ambitiosi, care pot influenta viata oamenilor din jurul lor. Din 2005 pana la inceputul anului 2008 am activat ca Manager de Resurse Umane în compania real,- Hypermarket, membru al Metro Group.

Desi am ramas fascinata de experienta de a fi parte a unei organizatii și de a-mi aduce astfel contributia la rezultatele obtinute, de-a lungul timpului am realizat ca vocatia mea este de a fi “la marginea organizatiilor” , de a fi un martor al dinamici unei organizatii, echipe sau unui lider, iar postura cea mai valoroasa pentru mine este cea de coach.

Ultimii ani m-au invatat foarte multe despre antreprenoriat și crearea unui sistem antreprenorial pentru atingerea rezultatelor dorite cu adevarat. Astfel, mă inspira antreprenoriatul în serie și pana acum, am creat deja 2 companii: Comunitatea GreatHRs și ViitorulMeu – solutii pentru managementul carierei.

Crezi in potentialul echipei tale?

Coachingul de echipa va poate ajuta sa aveti o dinamica
diferita si sa colaborati pentru a atinge rezultate ambitioase!

Competente profesionale coaching

Practica mea de coaching are la baza gandirea sistemica, capacitatea de a vedea fortele și interrelatiile care slefuiesc comportamentul și rezultatele unui sistem (uman sau social, asa cum sunt organizatiile). Am urmat scoala de coaching a lui Alain Cardon – Metasysteme și m-am certificat ca și Master Certified Coach (MCC)TM la International Coach Federation – ICF.

Sunt adepta coachingului transformational, urmand scoala lui Alain Seale dar și a analizei structurale, urmand scoala Process Communication Model, impreuna cu John Parr. De aseamenea, am studiat coachingul sistemic de echipa impreuna cu Academy of Executive Coaching dar și Systemic coaching and Constellations impreuna cu John Whittington.

Sunt un contribuitor activ la dezvoltarea practicii profesionale de coaching în Romania, am sustinut organizatia European Mentoring and Coaching Council în Romania în calitate de Vice Presedinte și sunt membru în Capitolul local al International Coach Federation.

Am obtinut acreditari pentru mai multe instrumente de diagnoza individuala și organizationala. Practic coaching cu executivi, directori, manageri, dar și echipe, atat în companii multinationale, cat și antreprenoriale și formez manageri care sa utilizeze în activitatea lor competentele de coaching.

www.coachfederation.ro/membri/

www.coachfederation.org

www.emccouncil.org

VREI SA RAMANEM IN CONTACT?

Aboneaza-te la newsletterul meu periodic pentru a primi informatii
despre proiecte, resurse si evenimente relevante pentru tine.

* = câmp necesar